Eerst worden de bonen verwerkt en vervolgens gebrand. Dit betekent dat de bonen worden geplet om de koffiesmaak eruit te halen. De brander (die lijkt op een grote oven) wordt gebruikt om het water/koffie te verhitten tot 200-320F om de beste smaak te krijgen. Het water wordt verwarmd tot 200-250F, dat is de temperatuur waartoe koffie moet worden verwarmd! Zodra het water tot deze temperatuur is verhit, splijten de watermoleculen open, waardoor hun kaneel- en suikermoleculen vrijkomen. De watermoleculen rollen naar beneden, waardoor hun suiker in de wand van het hokje rolt en zodra ze de metalen roerstaaf raken, worden ze eruit gerold, door een mechanisme dat Flash Glass Fragmentation wordt genoemd.
Dit is het "Jack Lalanne" Effect.
Dit alles werkt ongeveer 15 tot 30 seconden voor elk kopje koffie. De koffie blijft zo'n 4-5 keer langer vol dan de meeste druppelkoffie. Een trucje dat ik gebruik is dat ik de kan slechts 6-8 seconden laat afkoelen, en hem dan, zodra hij afgekoeld is, weer in de hete rollers duw en de stoom uit het apparaat begint te stromen.
De beste manier om een partij koffie te zetten is de apparaten grondig te wassen en te spoelen. Zo komen de bonen eruit zonder verlies van smaak.
Als de bonen gemalen zijn, worden de bonen in de schepbeker gedaan en vervolgens wordt de kan in de zetgroep gezet. De naam van deze methode is "One-touch brewing".
Wanneer het brouwproces is voltooid, schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. Het houtskoolfilter schakelt zichzelf op dat moment ook uit. De zetgroep wordt dan geleegd in de kopjeshouder, en het kopje wordt in de brander gezet.
De kwaliteit van de koffie die met de Keurig Single Serve Coffee Maker wordt gezet, is net zo goed als de kwaliteit van veel restaurantkoffies die je in de winkel kunt kopen.
Er is iets dat ik leuk vind aan het unieke proces van het zetten van de koffie. Het maakt niet uit hoe vaak mensen het etiket lezen de zelfde inhoud / smaak zal niet veranderen, nou ja niet te veel. Het is het gepatenteerde proces waarmee de K-Cups voor u worden gepersonaliseerd.
Er is nog iets dat belangrijk is om op te merken, niet alle K-Cups worden gelijk gebruikt. Degenen met een dikker glas, zoals de Tempo serie, zullen een meer verfijnde smaak hebben. De K-Cup die in het midden van de Gold kampioenschap lijn staat is het hardste glas in de lijn.
Dit is belangrijk omdat hoe langer de koffie in de bekerhouder zit, hoe vollediger het smaakextractieproces. Dus hoe vollediger de extractie van de koffiesmaak, hoe beter!
Nu iets anders, veel mensen moeten de hoeveelheid koffie in hun koffiezetapparaat verminderen. Dit is belangrijk, vooral als u espresso of andere soorten sterke koffie zet. Je hebt een koffiezetapparaat nodig dat de hoeveelheid koffie zonder al te veel moeite kan zetten. De Tempo serie staat bekend om het maken van sterke espresso en andere soorten koffie met een juist aantal bonen.
Het K-Cup systeem is hier de boosdoener en het is dan ook niet meer dan logisch dat dit apparaat wordt geleverd met een volledig geïntegreerd filter. Dit is het voordeel van een compleet systeem. De K-Cup wordt compleet geleverd met een filter, maar je moet het wel even de tijd geven om het zelf te doen. De Tempo serie is in staat om dit in ongeveer 28 seconden te doen. Dat is nog eens gemeen in mijn boek! Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik zou graag in staat zijn om mijn koffie fix in iets meer dan 28 seconden.
Dit brengt een andere reden waarom de Keurig K65 moet uw nummer een keuze als je in de markt voor een Single Serve Coffee Maker. Het is de minst dure. De K75 is het volgende model in de lijn en het wordt geleverd met een compleet systeem. Dit omvat een koffiemolen, maatbeker en creamer en zelfs een pulpcontainer voor gemakkelijk schoonmaken. De K75 is iets duurder, rond de $130. De rest van de lijn, de Keurig K75, K84 en K75 komen allemaal met dezelfde functies en zijn uitgezonderd van deze. Het enige verschil is de kleur en de vorm. Dit is natuurlijk alleen van belang als u van plan bent de Keurig K65 te gebruiken en niet de andere modellen.