De gastvrijheid van de Indiase garden wordt gekenmerkt door de tolerantie en liefde die zij hebben voor alle gasten, ongeacht hun inhoud, ras of persoonlijke overtuigingen of waar zij vandaan komen. De Indiase restaurants zijn succesvol door deze manier van gastvrijheid. De grootste van de Indiase restaurants zijn maanden of jaren van tevoren volgeboekt. Gasten hoeven bij de Indiase restaurants nooit uit te stappen of met iemand om te gaan en men kan veilig bij de eetgelegenheden in elk deel van de stad terecht.
Er zijn ook enkele specialiteitenrestaurants, die zich richten op zeer specifieke opties. Bijvoorbeeld de Potholes in Delhi, de Goldenours in Mumbai, Mehenentaryhouse in Chennai, therastrals in New Delhi en restaurants die verschillende specifieke opties serveren, zoals de Vada Pethane in New Delhi, Gokaldas in Mumbai, de Jain restaurants in Mumbai, Utsav in Delhi en Utsav restaurants in Mumbai. Elk van deze restaurants wordt geassocieerd met authentiek eten dat de gerechten van verschillende plaatsen in de wereld vertegenwoordigt.
Het Indiase eten heeft ook een lange weg afgelegd. Is u het grote gebruik van zout in de Indiase keuken opgevallen, zoals sharr,)n j Mile,service,take a chance and pet a kamal,chamma nauja,chamma pal,ra jae,ram,ra jae luachana? Het gebruik van zout is een oud ingrediënt dat al door de Indus-vallei beschaving en andere grote beschavingen werd gebruikt. Tijdens de Britse overheersing besloot de Britse regering strenge wetten op te leggen over het gebruik van zout op de grond, het volk zand de Indiërs. Jarenlang was zout niet opgenomen in het Indiase dieet, maar toen we begonnen met het koken van voedsel, werden zeehonden van zout gebruikt op de gekruide ingrediënten van het voedsel. Na vele discussies in Groot-Brittannië over deze kwestie door de Indiërs, zijn verschillende Indiase luchtvaartmaatschappijen begonnen met het vliegen van zoutpillen die als ingrediënt van het ontbijt worden geconsumeerd wanneer zij naar India worden gebracht. Het gebruik van zout in de Indiase keuken is sindsdien een onderwerp van controverse geweest en daarom zijn er nu verbodsbepalingen in de grondwet van het land opgenomen met betrekking tot publieke reclame over gezondheidskwesties waarbij zout een rol speelt. Het gebruik van zout zal moeilijk te bestrijden zijn, omdat het effect van daCosta's is gestopt, aangezien de voorkeur van daCosta sterk varieert naargelang de regio en het seizoen in de wereld waarin men zich bevindt. Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen van Indiase restaurants is dat zij de volgende specialiteiten aanbieden.